Özgün İnşaat, RN09 Karayolu Üzerindeki Kherrata Tünellerini Yeniliyor!

04.07.2024

Bejaia ile Setif illerini birbirine bağlayan, RN09 karayolu üzerinde bulunan ve stratejik öneme sahip Kherrata tünellerinin modernizasyonu için düzenlenen ihaleyi birinci olarak kazanmış bulunmaktayız. Yapımı 1985 yılında tamamlanmış olan bu tüneller, günümüz trafiğinin yoğunluğu gözönünde bulundurularak, Avrupa normlarına göre yeniden tasarlanacak ve elektro-mekanik işleri de kapsayacak şekilde modernize edilecektir.

04 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla işveren tarafından İşe Başlama Emri (ODS) verilmiş olup, projenin 16 ay sürede tamamlanması planlanmaktadır. Kherrata Tünelleri, toplamda 6,2 km uzunluğunda olup, ilk etapta 3,1 km’lik kısmının yenileme ihalesi yapılmıştır. Bu önemli proje, Özgün İnşaat ve yerel ortağımız Sarl Mediterraneene Megrous tarafından gerçekleştirilecektir. İkinci etapta yer alan 3,1 km’lik bölümün ihalesi ise işverenin programında yer almaktadır.

Projemizin, bölgenin ulaşım altyapısına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Başarılı bir şekilde tamamlanması için tüm gücümüzle çalışacağımızın altını çiziyoruz.