KRK Holding Merkez Ofisi ‘Sıfır Atık Belgesi’ Almaya Hak Kazandı

14.03.2022

KRK Holding, Sürdürülebilir Mükemmellik manifestosu kapsamında gelecek nesiller için sürdürülebilir ve yaşanabilecek bir dünya bırakmak amacıyla devreye aldığı çevreye duyarlı süreçleri sayesinde, faaliyet gösterdiği her sektörde yüksek standartlar oluşturmaya devam ediyor.  

Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmî Gazete yayınlı 'Sıfır Atık Yönetmeliği' kapsamında KRK Holding, Özgün İnşaat ile dahil olduğu ilgili süreçleri hızla hayata geçirerek ve gerekli tüm çalışmaları tamamlayarak "Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazanmıştır.  

KRK Holding merkez ofisi Ağustos 2021’de 'Sıfır Atık Projesi' çalışmalarına başlayarak, 17 Ağustos 2021 tarihinde Özgün İnşaat olarak İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne müracaat ederek Entegre Çevre Bilgi Sistemi’ne kayıt yaptırarak online işlemler için yetki almıştır.  

10 Ekim 2021’de Sıfır Atık ekipmanlarının tedarik edilmesi ve Geçici Atık Depolama Yeri’nin inşası tamamlanmıştır. 11 Kasım 2021’de Merkez Ofis personeline Çevre Mühendisi Rojda SÜRMELİ tarafından gerekli eğitim verilmiştir.  

Gerekli hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte, 12 Kasım 2021 tarihinde "Sıfır Atık Belgesi" için ilgili makama başvuruda bulunulmuştur. Proje başlangıcından 13 Şubat 2022 tarihine kadar 3,5 ton geri dönüşebilir atık kaynağında ayrılarak ilgili kurum/kuruluşlara teslim edilerek ülke ekonomisine kazandırılmış ve çevrenin korunmasına katkı sağlanmıştır.

Biz ve ortaklarımızın, sizi hatırlayabilmesi ve siz ve diğer ziyaretçilerimizin sitemizi nasıl kullandığınızı anlayabilmesi için, sitemiz çerezleri ve diğer teknolojileri kullanır. Bu teknolojilerin tam listesini görmek ve bize bunların cihazınızda kullanılıp kullanılamayacağını bildirmek için burayı okuyabilirsiniz. Sitemizi daha iyi bir şekilde kullanmanız için çerez politikamızı kabul ediyor musunuz?

Kabul Et