KRK Holding'den ENCAN Derneği Barınağına Destek Ziyareti

12.10.2024

KRK Holding olarak, sosyal sorumluluk projelerimize bir yenisini ekleyerek, ENCAN Derneği’nin hayvan barınağını ziyaret ettik. Ziyaret öncesinde, barınağın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mama bağışında bulunarak sevimli dostlarımıza destek olduk. Ziyaretimizde, veteriner hekim Ersen Bey ve barınak yetkilisi Esra Hanım bizlerle yakından ilgilenerek, barınağın faaliyetleri ve bakımı yapılan hayvanlar hakkında önemli bilgiler verdiler. Barınak, özellikle sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanların rehabilitasyonu ve tedavisinde büyük bir rol oynuyor.

ENCANDER (Engelli ve Muhtaç Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği), 2015 yılında Zühal Kadıoğlu tarafından bireysel çaba ve imkanlarla kurulan bir yaşam merkezi olarak, 450’den fazla canın bakımını üstlenmektedir. ENCANDER, felçli, şiddet görmüş, kanser ve FİP gibi geri dönüşü olmayan hastalıkları olan, bakıma muhtaç, engelli ve hasta hayvanların ev ortamında tedavilerini ve bakımlarını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Ziyaretimiz sırasında barınakta bulunan sevimli köpekler ve kedilerle vakit geçirip, onları sevdik ve oyunlar oynadık. Ancak barınağın, daha fazla hayvana yardım edebilmesi için çeşitli ihtiyaçlarının olduğunu da öğrendik. ENCAN Yaşam Merkezi, hayvanların hijyen ve sağlığı için battaniye, halı, kilim, kullanılmayan çarşaf, yastık, minder, yorgan, örtüler, kedi ve büyük köpek mama kapları, oyuncak, bakım malzemesi (tarak, ıslak mendil) gibi malzemelere ihtiyaç duyuyor. Ayrıca, işletmelerin yenileme sürecinde çıkan haliflex, branda gibi ürünler de kabul edilmektedir. Kışın gelmesi nedeniyle kapalı alanlar için ısıtıcı fanlar ve hasta hayvanlar için yaş mama ihtiyaçları da önceliklidir.

ENCAN Derneği'nde bakımı ve tedavisi devam eden ya da tamamlanmış hayvanlardan birine koruyucu aile olarak, ona düzenli aylık bağış yapabilir ve hayatında kalıcı bir fark yaratabilirsiniz. Ayrıca, barınaktaki hayvanları evlat edinerek onlara sıcak bir yuva sağlayabilirsiniz.

Bu anlamlı ziyarette emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Hayvan dostlarımıza yardım etmeye devam edeceğiz! Daha fazla bilgi almak veya bağışta bulunmak için ENCAN Derneği ile iletişime geçebilirsiniz: https://www.encander.org.tr/